
Η δημιουργία οικογένειας για κάποια ζευγάρια δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η υπογονιμότητα είναι μια μάστιγα, η οποία στερεί το χαμόγελο από ανθρώπους που θέλουν να αποκτήσουν ένα παιδί. Όμως, η σύγχρονη ιατρική διαθέτει στη φαρέτρα της τρόπους, για να μπορέσουν να φτάσουν τον επιθυμητό στόχο. Στις περιπτώσεις που για τη δυσκολία σύλληψης ευθύνεται η γυναίκα, μια άλλη γυναίκα μπορεί να «δανείσει» τα ωάριά της και να γίνει δότρια ωαρίων.
Η δωρεά ωαρίων είναι μια νόμιμη διαδικασία που έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλές μητέρες να βιώσουν την ομορφιά της μητρότητας.
Υπάρχουν γυναίκες που ανακαλύπτουν ότι θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο ή ακόμη και αδύνατο να συλλάβουν με τα δικά τους ωάρια. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι για αυτό. Οι πιο σημαντικοί είναι:
Η υποψήφια δότρια ωαρίων θα πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις. Ειδικότερα, θα πρέπει να είναι μεταξύ 18 και 35 ετών. Η δότρια μπορεί να είναι μεγαλύτερη μόνο σε περιπτώσεις που η δότρια είναι συγγενής με τη λήπτρια. Επιπροσθέτως, πρέπει να έχει ένα φυσιολογικό ιατρικό ιστορικό και οι κλινικές εξετάσεις σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία, να είναι φυσιολογικές. Μερικές φορές διενεργούνται και ψυχομετρικά τεστ, τα οποία στοχεύουν στον έλεγχο της ψυχικής υγείας της δότριας ωαρίων.
Σε πρώτο στάδιο, η δότρια ωαρίων λαμβάνει ειδική φαρμακευτική αγωγή που προκαλεί την ελεγχόμενη διέγερση των ωοθηκών. Η διέγερση επιτυγχάνεται με τη χορήγηση ορμονών(FSH και LH) ενέσιμα, όπως και στη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης.
Μόλις οι εξετάσεις αναδείξουν ότι έχουν παραχθεί αρκετά ωοθηλάκια, γίνεται η ωοληψία. Τα ωάρια μπορουν να κρυοσυντηρηθούν για μελλοντική χρήση αν δεν έχει ταυτοποιηθεί κάποιο ζευγάρι ή την ημέρα της ωοληψίας, ο σύζυγος δίνει δείγμα από το σπέρμα του, το οποίο μαζί με τα ωάρια της δότριας τοποθετείται σε έναν ειδικό σωλήνα, μέσα στον οποίο θα γίνει η επώαση. Μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο είναι γνωστό πόσα ωάρια έχουν γονιμοποιηθεί και μετά από 3-5 μέρες γίνεται η εμβρυομεταφορά στη λήπτρια. Μετά το πέρας δέκα ημερών από τη διαδικασία της εμβρυομεταφοράς, η λήπτρια κάνει εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν έχει επιτευχθεί εγκυμοσύνη.
Η Μαιευτήρας-Γυναικολόγος Μελίνα Στασινού, έχοντας μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στη Μικροχειρουργική της Γυναικείας Αναπαραγωγής, βρίσκεται στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με τη δωρεά ωαρίων. Σεβόμενη την κάθε γυναίκα και τις ανάγκες της, θα σας συμβουλέψει κατάλληλα για τη μέθοδο που σας ταιριάζει, μετά από την εξατομικευμένη διάγνωση του προβλήματός σας.
Επικοινωνήστε με την ιατρό για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση σχετικά με τη δωρεά ωαρίων.
Γίνετε δότρια ωαρίων και χαρίστε ζωή!
Κάντε μια πράξη αγάπης που θα δώσει τη δυνατότητα σε μία άλλη γυναίκα να φέρει στον κόσμο ένα παιδί.
Εκδήλωση ενδιαφέροντος