Αναζωογόνηση του κόλπου

Ξαναβρές τον εαυτό σου

Καθώς οι γυναίκες διάγουν τις περιόδους τεκνοποίησης, ορμονικών αλλαγών και γήρανσης, μπορούν να βιώσουν μεταβολές στην γεννητική τους περιοχή.

Μεταβολές που ενδέχεται να επηρεάσουν τη ρουτίνα και την ποιότητα ζωής της γυναίκας, συμπεριλαμβανομένης της κολπικής χαλαρότητας, της ακράτειας ούρων, της απώλειας κολπικής λίπανσης, της μείωσης της ερωτικής αίσθησης και της απώλειας του τόνου των μεγάλων χειλέων.

Εμφανίζονται συμπτώματα κολπικής ξηρότητας, κνησμού, ερεθισμός, απώλεια υποδόριου λίπους, αραιές ηβικές τρίχες και δυσπαρευνία, λόγω μειωμένου επιπέδου οιστρογόνων. Οι θεραπείες με βάση τα οιστρογόνα είναι αποτελεσματικές. Αλλά πολλές ασθενείς είναι απρόθυμες να υποβληθούν σε θεραπεία με φάρμακα ή προτιμούν να συνδυάσουν θεραπεία ορμονικής αντικατάστασης με μη επεμβατικές κολπικές διαδικασίες.

Μια προσαρμοσμένη κολπική θεραπεία λιποπροσθέσεων (lipofilling) με αυτόλογο πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια και εγχύσεις υαλουρονικού οξέος μπορεί να είναι μια εναλλακτική προσέγγιση με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα και ελάχιστο πόνο για τη σύγχρονη δραστήρια γυναίκα.

Loading...