Αναπαραγωγική Ενδοκρινολογία

Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των ωοθηκών σας

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών  είναι ένα κοινό πρόβλημα υγείας που εμφανίζεται σε συχνότητα 1 στις 4 γυναίκες σε ηλικία τεκνοποίησης. Οι γυναίκες με ΣΠΩ έχουν προβλήματα μεταβολισμού που μπορεί να επηρεάσουν τη γενική τους υγεία και εμφάνιση εξαιτίας της ανισορροπίας των ορμονών τους. Η ανωοθυλακιορρηξία (μη απελευθέρωση ωαρίου) στο ΣΠΩ μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα γονιμότητας. Η διάγνωση μπορεί να είναι δύσκολη πριν από τον υπερηχογραφικό έλεγχο καθώς και τις ειδικές αιματολογικές εξετάσεις καθώς η συμπτωματολογία ποικίλει.

Η έρευνα σχετικά με τη διαιτητική αγωγή στο ΣΠΩ, την απώλεια βάρους, την άσκηση και τα ειδικά συμπληρώματα έχει φέρει επανάσταση στη θεραπεία της δευτεροπαθούς αμηνόρροιας και της ανωορρηξίας που σχετίζονται με το σύνδρομο.

Στόχος μας είναι η καθοδήγηση προς μια σύγχρονη και ολιστική προσέγγιση της εξισορρόπησης των ορμονών σας για την επίτευξη τακτικών εμμηνορρησιακών κύκλων μειώνοντας την αναγκαιότητα των φαρμάκων και αυξάνοντας τις πιθανότητες να επιτευχθεί φυσική σύλληψη.

Loading...